Golf Spelletjes

(8)

Golf

Golf spelletjes speel je gratis online bij spele.be

Op deze pagina vind je een verzameling online golf spelletjes, met onder andere realistische golf spellen maar ook grappige minigolf spelletjes die zich afspelen op allerlei gekke golfbanen vol muntjes, diamantjes, magische poorten en gekke hindernissen. Leg je bal op de afslagplaats klaar en geef hem een flinke zwaai met je golfclub. Schiet het balletje de golfbaan over en probeer in zo min mogelijk slagen alle 18 holes af te lopen. Op onze sport spelletjes pagina vind je ons volledige overzicht sportspellen!

Golf: eeuwenoude sport

Spellen waarbij je een bal met een stok of knuppel over een veld moet slaan bestaan al duizenden jaren. In het Oude Egypte speelde men een balspel met een stok, een grote bal en een ring. Oude schilderijen en illustraties uit het China van de 14e eeuw tonen afbeeldingen van een spel met een stok, een klein balletje en een putje. In de 15e eeuw kwam een spel dat sterk op het moderne golf lijkt ook naar Europa. Dat weten we onder andere omdat informatie over het bestaan van dit spel schriftelijk is vastgelegd… in een verbod op golf!

Wel of niet golfen?

In 1457 besloot Koning James II van Schotland dat golf wettelijk verboden moest worden er liet hier een wet over vastleggen. De koning maakte zich namelijk zorgen dat jonge mannen veel te veel tijd op de golfbaan zouden doorbrengen, en te weinig energie zouden steken in het trainen van vechtkunsten zoals boogschieten. Dit golfverbod werd in 1502 opgeheven door een latere koning, James IV. Deze James was namelijk verzot op golf, en dus moest de wet wijken. De oudste moderne golfbaan ter wereld bevindt zich ook in Schotland, de zogeheten Old Course in het kustdorpje St Andrews. Hier werd in 1764 voor het eerst een golfbaan met 18 holes aangelegd. De eigenlijke golfbaan is zelf nog 200 jaar ouder, maar had voor die tijd 22 holes in plaats van 18.

Hoe speel je golf spelletjes

Een golfbaan bestaat uit een aantal vaste onderdelen en kan op verschillende manieren worden ingericht. Je begint bij de tee-box. Dit is de afslagplaats waar je de eerste slag maakt. Het met gras bedekte terrein tussen de afslagplaats en de putting green heet de fairway. De fairway beslaat het grootste deel van de baan en word omringd door de ‘rough’: hoog gras, struiken en bomen waar je het balletje gemakkelijk kwijt zou kunnen raken. Ook vind je op de fairway verschillende hindernissen die je golfballetje op kunnen slokken zoals beekjes, meertjes, en zandbunkers. Het kort gemaaide gras dat direct om het putje heen ligt heet de putting green. Je speelt de bal hiernaartoe zodat je de laatste precieze slag (of slagen) kunt maken om de bal in de hole te stoten.

Fore!

Spelen maar! Bekijk onze verzameling leuke golf spelletjes en wie weet lukt het jou wel om een hole-in-one te scoren. Ook kun je even een kijkje nemen bij onze verzameling minigolf spelletjes. Die zijn namelijk ook ontzettend leuk om te spelen. Veel plezier!