Viking spelletjes

(5)

Viking

Speel Viking spelletjes gratis online bij Spele

Ga op avontuur met onze verzameling Viking games. Vikingen waren zeevaarders die op plundertocht gingen om veel gebieden en landen veroverden en om handel te drijven. Wist je dat Rusland hiernaar is vernoemd? Rus was de oorspronkelijke naam voor de Noormannen die Rusland bereikten. Zij stichtten hier belangrijke handelssteden en handelden vanuit Rusland met Constantinopel.

Ontstaan van de Vikingen

De Vikingen kwamen uit het gebied dat tegenwoordig deel is van Denemarken, Zweden en Noorwegen. Deze Noormannen waren een onsamenhangende groep. Door de eeuwen ontstonden er meerdere kleine vorstendommen die in strijd waren met elkaar. Dit zijn uiteindelijke de Scandinavische landen geworden.

Viking schepen

De Vikingen bouwden allerlei boten met verschillende doeleinden. Ze hadden snelle en lichte boten die personen vervoerde, maar ze gebruikten ook hun zogenaamde langschepen die wel 36 meter lang waren! Deze schepen werden gebruikt voor het vervoer van goederen, voor zee-avonturen en oorlog. De grootste langschepen waren de Drakkars die voor rooftochten werden gebruikt. De Knarr was ook een groot schip, maar werd voornamelijk gebruikt om goederen te vervoeren. De boegen van de boten waren soms bewerkt met houtsnijwerk. Zo hadden de grote langschepen die bestemd waren voor roven en plunderen soms angstaanjagende draken- of slangenkoppen op de boeg afgebeeld.

Vikings: het maken van een mythe

Er zijn de afgelopen eeuwen nogal wat verkeerde opvattingen ontstaan over de Vikingen. In de 18e en 19e eeuw was er een grote interesse in de Viking-cultuur en folklore, maar er ontstond in deze periode een nogal romantisch beeld van deze rovers. Zo werden ze neergezet als nobele helden die toch ook wat ruig en onverzorgd waren. Dit klopt niet, want de Vikingen waren voor hun tijd eigenlijk best wel goed verzorgd. Voor de beruchte gehoornde helmen van de Vikingen is ook geen archeologisch bewijs. Zulke helmen hebben de Noormannen dus waarschijnlijk nooit gedragen.

Viking games spelen

Wil jij net zoals de Vikingen op roof- en plundertocht gaan? Kies dan een wapen en klim in je langschip. Vaar op ons assortiment aan Viking spelletjes af, of kijk ook even bij onze actie spelletjes. Je kunt er ook voor kiezen om je Viking nederzetting te verdedigen in onze kasteel verdedigen spelletjes. Neem eens een kijkje en ontdek je nieuwe favoriet!